Alte tratamente medicale
Terapia simptomatică în cazul disfuncției tiroidiene
Betablocante
O hiperfuncție a glandei tiroide poate provoca tulburări ale sistemului cardio-vascular, cum ar fi tahicardie (palpitații), hipertensiune arterială, tremor sau o aritmie cardiacă. Până când tireostaticele își vor desfășura deplina eficacitate și vor normaliza funcția tiroidiană, betablocantele ar putea fi recomandate de medic. Odată cu normalizarea hipertiroidismului, se ameliorează și aceste tulburări cardiace.
Betablocantele reduc frecvența cardiacă și moderează simptomele unei hiperfuncții. Prin urmare, este rezonabil, în cazul unei hiperfuncții a glandei tiroide, să se recomande tratamentul cu betablocante.
Analgezice
O inflamație acută a glandei tiroide poate fi foarte dureroasă. Pentru ameliorarea inflamației, medicul poate sfătui un analgezic cu proprietăți antiinflamatorii sau în cazuri mai severe poate fi indicat chiar și un tratament cu cortizon.
Doar medicul dumneavoastră poate decide cu privire la tacticile de tratament și medicamentele potrivite
Cortizonul este utilizat pentru tratamentul formelor pronunțate ale orbitopatiei endocrine active. Se aplică adesea sub formă de perfuzie.
În cazul unei tiroidite, analgezicele sau alte medicamente antiinflamatoare nu sunt suficiente. Frecvent, este necesar să se ia cortizon pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni pentru a obține un efect al terapiei. Durerea poate fi redusă, dar pentru o astfel de terapie este necesară o monitorizare atentă de către un medic cu experiență.
Acțiuni pe care le puteți face - Răspundeți la semnalele corpului uman
Nutriție
Obiceiurile corecte în aportul de alimente și lichide sunt importante. Dar nu există o dietă specifică care să poată reduce efectul bolilor tiroidiene precum Hashimoto, Graves sau alte afecțiuni ale glandei tiroide. Importante sunt oligoelementele precum iodul și seleniul.
Investigații de laborator
Un diagnostic exact al afecțiunilor și bolilor tiroidiene necevalorilor sită adesea analiza hormonilor tiroidieni din sânge. Prin urmare, o probă de sânge venos este indispensabilă și poate fi luată în cabinetul medicului sau direct în laborator.
Aici, putem oferi o explicație generală a terminologiei.
Iod
În anumite condiții poate fi necesară suplimentarea cu oligoelemente, precum iodul sau seleniul.
Hormonii tiroidieni
Hormonii tiroidieni umani T3 (triiodtironina) și T4 (levotiroxina) pot fi sintetizați și sunt disponibili sub formă de comprimate, picături și capsule. Medicii le prescriu adesea în cazul unor boli sau afecțiuni tiroidiene specifice.
Tireostaticele
Tireostaticele sunt prescrise de medic atunci când este indicată moderarea unei hiperfuncții a glandei tiroide pentru a reduce supraproducția de hormoni tiroidieni.
Terapia cu iod radioactiv
Terapia cu iod radioactiv tratează glanda tiroidă cu iod radioactiv. Se poate aplica atunci când glanda tiroidă secretă prea mulți hormoni tiroidieni, chiar și atunci când este aplicat un tratament medicamentos.
Tratament chirurgical
Intervenția chirurgicală este o opțiune în cazul bolii Graves și este utilizată pentru reducerea sau îndepărtarea țesutului glandei tiroide. O intervenție chirurgicală servește, de asemenea, la extragerea nodulilor, în special în cazul unei suspecții de celule maligne.
IMPORTANT:
Această informație exclude auto-diagnosticarea și vă încurajează să vă adresați la medic pentru stabilirea diagnosticului.
Doar o examinare individuală de către medicul dumneavoastră poate duce la stabilirea unui diagnostic și a unei decizii terapeutice corecte.
Simptome ale unei afecțiuni sau boli tiroidiene:
Simptomele pot fi un semn al unei boli legate de glanda tiroidă. Doar un medic le poate diagnostica
Glanda tiroidă sub lupă
Când vorbim despre glanda tiroidă, trebuie luate în considerare două aspecte: funcția și structura țesuturilor.