Ce reprezintă
glanda tiroidă

Ce este glanda tiroidă

Glanda tiroidă este o glandă endocrină în formă de fluture, care este situată în mod normal în partea inferioară a gâtului. Sarcina tiroidei este de a produce hormoni tiroidieni, care sunt secretați în sânge și apoi transportați la fiecare țesut din corp.

Laringe
Glanda tiroida
Traheea

Principalul hormon produs de glanda tiroidă este tiroxina, numit și T4, deoarece conține patru atomi de iod. Un alt hormon potent, produs de glanda tiroidă, însă în cantități mai mici, este triiodotironina (T3, hormonul care conține trei atomi de iod). Cantitatea de T4 produsă de glanda tiroidă este controlată de un alt hormon, care este produs în glanda hipofizară, situată la baza creierului, numit hormon stimulant tiroidian (prescurtat TSH).

Hormonii tiroidieni controlează modul în care fiecare țesut din corp folosește energia.

Aceștia sunt esențiali pentru a ajuta fiecare celulă din țesuturile și organele corpului dumneavoastră să funcționeze corect. De exemplu, hormonul tiroidian controlează temperatura corpului, ritmul cardiac, tensiunea arterială și viteza cu care alimentele sunt transformate în energie (metabolismul).

Frecvența cardiacă

Greutatea corporală

Forța musculară

Ciclul menstrual

Temperatura corpului

Nivelul colesterolului LDL, HDL

Respirația

Memoria

Ce se întâmplă când secreția hormonilor tiroidieni este dereglată?

Când nivelul hormonilor tiroidieni este prea scăzut, celulele corpului nu pot primi suficient hormon tiroidian, iar procesele organismului încep să încetinească.

Ce este
hipotiroidismul?

Hipotiroidismul este o patologie tiroidiană…

Diagnosticul hipotiroidismului

Un diagnostic este arta sau actul de identificare …

Tratamentul glandei tiroide

Hipotiroidismul nu poate fi vindecat, dar poate fi tratat …

Găsiți cel mai apropiat laborator pe hartă